Waterskis, regel ze voor het zomer is

Je ziet het steeds meer, mensen op waterskis op het water. Er zijn verschillende manieren om je op waterskis over het water te bewegen. Daarbij zijn er ook verschillende waterskis voor de verschillende varianten van deze watersport. 

Op het water

Er zijn twee manieren om te waterskiën op het water. Zo kun je allereerst waterskiën achter een boot. Dit is de meest bekende vorm van waterskiën. Hierbij wordt er een touw gespannen achter een boot waar de waterskiër zich aan vast houdt. Naast deze variant, kun je ook op een andere manier waterskiën. Dit kan gedaan worden op een vooraf uitgezette baan. Bij deze vorm word je op de waterski’s voortgetrokken door het koord, die beweegt door een motortje in het parcours. Welke variant van waterskiën het leukste of het beste is, is geheel afhankelijk van wat jij als persoon het liefste hebt. 

De perfecte waterskis

Waterskis zijn er in verschillende vormen, soorten en maten. Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte ski’s, is het belangrijk om je hier vooraf in te verdiepen. Je kunt altijd advies vragen in een winkel voor welke ski’s het beste passen bij jou. Het is belangrijk om te kijken wat voor een waterskiër je bent. Begin je net met deze watersport of ben je al een ervaren waterskiër. Het is belangrijk om hierop te letten wanneer je ski’s gaat kopen. Daarnaast is het belangrijk voor welk doeleinde je de ski’s gaat kopen. Ben je een ‘normale waterskiër’ of ben je meer van het avontuurlijke en acrobatische waterskiën? 

Accessoires 

Naast de ski’s, zijn er andere dingen belangrijk om aan te schaffen voor het waterskiën. Het eerste zijn bindingen. Bindingen zijn rubberen verstelbare schoenen als bevestiging aan de waterskis en ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor de ervaren waterskiërs zijn er ook speciale bindingen met extra goede voetbedden, sterke constructies, veter en speciale onder-platen. Hoe stijver en beter de schoen rondom de voet zit, hoe beter je contact en reactie met de waterski is.  Goed om te weten is dat wanneer je nieuwe bindingen koopt, je waterski’s ook nog een tijd langer mee kunnen gaan waardoor je een hoop kosten bespaart. 

De bindingen van de waterski

De bindingen zijn belangrijk, maar ook de lijn en handles zijn essentieel om op orde te hebben voor het waterskiën. Er zijn verschillende soorten handles en lijnen, zodat je een combinatie kunt maken die past bij jouw stijl in het waterskiën. Voor het slalom skiën op het water zijn er speciale lijnen met minder rek en betere handles. Ook is er vaak een extra lus aan toegevoegd voor de flexibiliteit op het water. Voor de lijn is het belangrijk om te kijken hoe intensief jij wilt gaan waterskiën. Wanneer je intensief gaat waterskiën, moet je zorgen voor een sterke lijn met brede handles. 

Vraag om advies

Voor de verschillende vormen van waterskiën zijn dus verschillende dingen belangrijk. Niet alleen de ski’s, maar ook de bindingen, lijnen en handles zijn essentieel voor jouw waterski-uitrusting. Zorg er dus voor dat je, voordat je de spullen definitief aanschaft, jezelf goed hebt verdiept in de verschillende onderdelen. Laat je informeren door de experts van World Nautic Center.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *