Wat is een STCW cursus?

STCW cursussen zijn gericht en gebaseerd op het STCW verdrag dat zich bezig houdt met de minimale eisen van koopvaardijschepen. Hier zijn veel mensen in Nederland nog niet echt bekend mee, en daarom leggen wij het belang van een STCW training uit in dit artikel.

Het verdrag  

Nederland is betrokken in meer dan 20.000 verdragen, en als echt water-land dat we zijn, is het STCW verdrag hier 1 van. STCW staat voor International Convention of Traning, Certification and Watchkeeping for Seafarers. Het verdrag is belangrijk voor professionele en commerciele schepen.

De cursus

Net zoals met andere beroepen, is het belangrijk dat de veiligheid op de werkplaats voorop staat. Zeker in de offshore installatie sector kan er veel mis gaan met grote gevolgen. Daarom zijn hier speciale cursussen voor bedacht. Tijdens de STCW cursus leer je gevaren herkenning en oplossingen te bedenken. Voor elke functie is er weer een nieuwe cursus die gevolgd moet worden. Om te mogen werken in de maritieme sector, is het verplicht om minimaal de STCW Basic Safety Training gevolgd te hebben. Dit kan bij FMTC Safety. Deze organisatie biedt ook andere trainingen voor de Offshore sector aan zoals onder andere de NOGEPA training. Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *