Een merkenbureau inschakelen voor jouw merk

Als je de eigenaar bent van een merk, zal je vast bekend zijn met een merkenbureau en het belang van deze ondernemingen op de productiemarkt. Dit bureau kan alles regelen met betrekking tot jouw merk, van de registratie tot de bescherming hiervan. Ook voor het verlengen van de rechten die jij op het merk hebt, kun je bij het bureau terecht. 

Maar waarom zou je een merkenbureau inschakelen wanneer je een merk hebt ontworpen? Hiervoor zal je eerst moeten weten wat een merk precies is en wat het belang is voor goede merkbescherming en registratie. 

Wat wordt er verstaan onder een merk?

Een merk is een begrip wat al duizenden jaren bestaat. Het is een manier om jezelf of een product of dienst van jou te onderscheiden van anderen. Vroeger werd dit bijvoorbeeld gedaan door brandmerken of bepaalde tekeningen. De term ‘merk’ werd wellicht nog niet gebruikt, maar er was wel degelijke sprake van. In die tijden werd er ook nog niet gekeken naar merkbescherming of andere zaken met betrekking tot registratie.

Tegenwoordig is dat wel zo. Op de productiemarkt heeft alles een eigen merk, of dit nou een logo is, een slogan, een bepaald plaatje of een melodie. Dit is nodig, want ieder product moet afzonderlijk opgezocht en gevonden kunnen worden. Er is natuurlijk iemand die het product ooit heeft bedacht. Daar wil je wel voor erkend worden. Daarom is het zo belangrijk dat je een eigen merk ontwerpt voor je producten en jezelf kan onderscheiden van de rest.

Wanneer je een merk hebt bedacht, doe je er verstandig aan om deze direct te laten registreren bij een merkenbureau. Zo kun je je product op een veilige manier op de markt adverteren zonder dat iemand anders hier inbreuk op kan maken.

Het belang voor goede merkbescherming 

Merkbescherming is één van de belangrijkste dingen nadat je je merk hebt geregistreerd. De bescherming zorgt ervoor dat niemand inbreuk kan maken op de uniekheid van jouw producten. Als je merk niet geregistreerd staat, kan iedereen claimen dat het product of de dienst van hun is. En dat is iets wat je als eigenaar natuurlijk niet wil.

Nadat je merk bij een merkenbureau hebt geregistreerd, garandeert deze de bescherming. Het bureau zorgt ervoor dat niemand aanspraak kan maken op jouw merk en deze als eigen kan claimen. Zeer handig en belangrijk dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *